Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, va contesta în judecată răspunsul Procuraturii în care se spune că președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc nu a uzurpat puterea în stat.

„Procuratura ne informează că cetățeanul Vladimir Plahotniuc este curat ca lacrima. Au fost audiați președintele Parlamentului Andrian Candu și deputații Valeriu Ghelețchi, Violeta Ivanov, Anatolie Zagorodnîi și prim-ministrul Pavel Filip, care au spus că nu există imixtiune din partea cetățeanului Plahotniuc. Noi întrebăm procuratura de ce au ales să audieze doar rude și persoane subordonate lui Vlad Plahotniuc, însă acesta nu a fost audiat?”, a adăugat liderul PAS.

În timpul unui flashmob, organizat în fața Procuraturii Generale de reprezentanții PAS, Maia Sandu a prezentat niște înregistrări audio apărute și în spațiul public, dintre supranumitul „raider nr. 1 în spațiul CSI”, Veaceslav Platon și Serghei Iaralov, vicepreședintele Partidului Democrat. Tot ca probă, Maia Sandu a adus în fața PG și câteva articole din ziar.

„Cei doi spun că omul [Vlad Plahotniuc - nota red.] dorește să controleze șaizeci și ceva de deputați, lucru obținut acum. Se vorbește că primarii trec la PD pentru că li se deschid dosare penale și că dorește să primească dragostea poporului ceea ce vedem că nu a primit”, a declarat Maia Sandu, precizând că aceste înregistrări ar fi din anul 2014 - 2015, când era alianța PD, PLDM și PL.

Vedeți mai jos răspunsul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organziate și Cauze Speciale:

Amintim că PAS a depus la Procuratura Generală la data de 21 septembrie un denunț împotriva liderului Partidului Democrat (PDM) Vlad Plahotniuc, cu cererea de a-l trage la răspundere penală pentru uzurparea puterii în stat.

----------- Sandu a remarcat că PDM, care la alegerile parlamentare din 2014 a obținut 15% din voturile alegătorilor, iar ca urmare s-a ales cu 19 mandate din 101 în Parlament, în prezent deține majoritatea, forțând mai mulți deputați să lase formațiunile din care au făcut parte și să adere la democrați. Parlamentul a ajuns o instituție care adoptă deciziile impuse de către Vlad Plahotniuc, a declarat liderul PAS.

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a spus că Vlad Plahotniuc controlează astăzi și puterea executivă. Toate deciziile Guvernului sunt anunțate de către Vlad Plahotniuc, iar Guvernul se întrunește doar în ședințe formale pentru a confirma ceea ce indică „șeful”.

Ulterior, procurorul șef al PCCOCS, Nicolae Chitoroagă, a declarat pentru Deschide.MD că Maia Sandu a fost invitată pentru a fi înștiințată, conform Codului de Procedură Penală, despre răspunderea penală pe care ar putea să o poarte, dacă se va adeveri că denunțul este fals. Președintele PAS a semnat și a declarat că nu renunță la acest denunț, Maiei Sandu fiindu-i astfel acordată calitatea de martor.