Șeful Cabinetului de Miniștri Pavel Filip i-a cerut ministrului Economiei și Infrastructurii Octavian Calmâc să rezilieze contractele de privatizări în cazurile în care se depistează că nu au fost făcute investițiile necesare și nu au fost create locuri de muncă, conform contractelor de privatizare.

La începutul ședinței Executivului Filip a atras atenția asupra privatizărilor pe care le-a făcut până acum Republica Moldova și care le face, menționând că unele au fost reușite altele mai puțin reușite. 

„Este vorba despre cinematografele din centrele raionale care sunt acuma în paragină. Vorbesc aici și de Parcul industrial Cimișlia sau Parcul industrial Comrat unde aveam obiectiv să creăm mai multe locuri de muncă dar avem un singur sau două locuri de muncă. Un loc aparte îl ocupă complexul hotelul Național.Nu o singură dată am a tras atenția asupra acestei probleme. Am avut și situațiii când copii consumau droguri acolo și tot așa mai departe”, a declarat Filip

Acesta s-a adresat vicepremierului Octavian Calmâc ca timp de o săptămână să fie verificate toate contractele de privatizări iar cu „cei care nu și-au îndeplinit obligațiunile, nu au creat locuri de muncă și nu au făcut investițiile necesare, să fie reziliate contractele de privatizări”.