Treisprezece autobuze noi vor intra în dotarea Parcului Urban de autobuze din Chișinău. Mijloacele de transport vor fi fabricate în România.

Parcul Urban de autobuze din Chișinău se va înnoi cu 13 autobuze noi fabricate la BMC Trucks, companie care are sediul lângă București.

Informația a fost confirmată pentru Deschide. MD de către reprezentanții Parcului Urban de Autobuze, care au specificat că desemnarea câștigătorului licitației a avut loc vineri, 10 noiembrie, dar că decizia finală va fi luată o dată cu semnarea contractului. Potrivit reprezentanților Parcului Urban de autobuze, valoarea contractului este de aproximativ 2 milioane de euro.

Conform capital.ro, la licitaţia desfăşurată în 3 noiembrie la sediul Parcului Urban de Autobuze, au participat BMC, Eximotor(o firmă locală) şi Carpat Belaz Service, filiala din Moldova a producătorului omonim de autobuze din Belarus. În condiţiile de atribuire din caietul de sarcini, Consiliul Municipal Chişinău a acordat un punctaj de 60% pentru preţul autobuzelor, restul fiind cheltuieli de mentenanţă, termen de livrare ori consum.

“Este vorba despre 13 autobuze Euro 5, de 12 metri lungime, la un preţ de 147.000 de euro, fără TVA.  Livrarea este în 90 de zile, fără probleme pentru noi, le avem deja pe stoc”, a precizat pentru capital.ro acţionarul majoritar BMC România

Parcul Urban de Autobuze Chişinău are 135 de autobuze pentru transport pasageri, 80% dintre acestea având termenul de exploatare depăşit.

Amintim că, în luna septembrie a acestui an, o altă companie românească, „Energomontaj Grup” din Pitești, a câștigat un tender în urma căruia a semnat un acord de livrare și instalare a trei turbine moderne la „CET-Nord”.