După mai bine de o lună de la reținerea sa, Maria Cărăuș, ex-viceministru al Finanţelor se află în continuare în arest în izolator și pledează nevinovată.

Informația fost confirmată pentru Deschide.MD de procurorul care instrumentează cazul Nadejda Busuioc, care a menționat că Cărăuș nu a făcut careva declarații în dosar și că pledează în continuare ca fiind nevinovată. 

Amintim că pe 6 octombrie patru persoane au fost reținute: 3 oameni de afaceri și ex-ministra finanțelor Maria Cărăuș într-un ------------------------- dosar de corupție ce vizează trucarea unor licitații de achiziții publice.

În timpul reținerii, Cărăuș se declara nevinovată și spunea că nu au fost găsite probe care să confirme bănuiala procurorilor. 

Maria Cărăuş a fost numită viceministru al Finanţelor pe data de 3 decembrie 2010. Anterior Cărăuş a deţinut funcţia de şef al Direcţiei generale finanţe a Primăriei Chişinău. Inițial, ea a fost propusă în funcție de Partidul Liberal, apoi a trecut în Partidul Liberal Reformator.