Fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Leonid Talmaci, se află în continuare sub control judiciar din cauza problemelor de sănătate pe care acesta le invocă. În același timp, procurorii verifică sinceritatea declarațiilor acestuia.

Informația a fost confirmată de șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, care a precizat că: „Verificăm declarațiile prin altă acțiune de urmărire penală ca să putem spune dacă este sincer dumnealui sau nu”.

-------------------

Anterior, șeful Procuraturii Anticorupție a precizat că în dosarul de escrocherie mai există și alți figuranți, a cărui implicare este verificată. Ulterior fostul guvernator a făcut anumite declarații în cadrul urmăririi penale, însă procurorii nu au divulgat la ce se referă acestea.

Leonid Talmaci, care se afla în fruntea Consiliului de administrație al Moldinconbank, ar fi asigurat transferarea ilegală a unor sume de bani din conturile Biroului Naţional al Asiguratorilor de Autovehicule, deschise atât la banca pe care o conducea, cât și la Moldova Agroindbank.

În urma acestor tranzacții dubioase, dar și a altor scheme ilegale, Biroul Naţional al Asiguratorilor de Autovehicule a fost prejudiciat cu cel puțin 10 milioane de lei.