Președintele de onoare al Partidului Unității Naționale, Traian Băsescu, va efectua în perioada 15 -17 noiembrie o vizită de lucru în Republica Moldova. În cadrul căreia fostul președinte al României va participa la mai multe evenimente, printre care și întâlniri cu cetățenii din sudul țării.

În cadrul vizitei sale oficiale în Repubublica Moldova, prilejuită de organizarea festivalului „Două inimi gemene”. Băsescu va participa miercuri, 15 noiembrie, în calitate de invitat la acest la concurs internaţional de muzică uşoară în memoriam Doina şi Ion Aldea-Teodorovici aflată la cea de-a XV-a ediție.

În ziua următoare, 16 noiembrie, începând cu ora 13:00, președintele Traian Băsescu va susține la Universitatea Liberă Internațională din Moldova (ULIM), o conferință cu tema „Unirea Republicii Moldova cu România -  între ideal și necesitate strategică”.

Vizita președintelui Trăian Băsescu se va încheia cu o întâlnire cu cetățenii raionului Cimișlia și raionului Basarabeasca, la invitația primarului orașului Cimișlia, Gheorghe Răilean, care va avea loc pe 17 noiembrie la Casa de Cultură a orașului Cimișlia, începând cu ora 16:00.