Procuratura municipală așteaptă o plângere de la Dorin Chirtoacă, pentru ca investigația pornită să poată fi încadrată în marja unui dosar penal. Declarația a fost făcută pentru Deschide.MD de șeful Procuraturii Municipale, Ștefan Șaptefraț. Una dintre versiunile preliminare pe care le au acuzatorii de stat în ceea ce privesc scurgerile de informații, ce vizează viața privată a edilului suspendat, ar fi că acestea au nimerit pe mâna unor persoane străine atunci când a fost spartă mașină lui Chirtoacă, fiindu-i furate, inclusiv, telefoanele mobile.

Despre finalitatea acelui caz, Ștefan Șaptefraț ne-a comunicat următoarele: Pe data de 1 martie, 2016, trei persoane, cu numele Eugen Duca, Mihai Bușila și Marin Mardari, au spart mașina lui Dorin Chirtoacă, de model Toyota Camry, parcată în acel moment pe strada Bănulescu Bodoni. 

Cei trei au sustras un aparat foto Leica, un telefon mobil Nokia 100, alt telefon Nokia N95, Samsung Galaxy Note 4, o geanta și încă un telefon Samsung Galaxy S2. 

Mihai Bușila și Marin Mardari au fost reținuți la scurt timp, apoi cauza lor a fot trimisă în judecată. Au fost condamnați de instanța de fond la cinci ani de închisoare cu executare, apoi Curtea de Apel a modificat sentința, dându-le închisoare cu suspendare. Eugen Duca încă se află în căutare.

Peste două săptămâni, adică la data de 15 martie 2016, a fost înregistrată o cerere de la Dorin Chirtoacă, care a cerut transmiterea bunurilor sale. Printr-o ordonanță, lui Dorin Chirtoacă i s-a transmis telefonul Nokia N95, telefonul Nokia 100, telefonul Galaxy S2 și aparatul Leica D Lux 5.

„Se vede că din toate acestea nu i-a fost transmis telefonul Samsung Galaxy Note 4. Erau niște hoți ordinari, nu avem nicio confirmare că ar fi fost o infracțiune sub comandă. Bușilă și Mardari mai au dosar și la sectorul Râșcani, tot pentru tâlhărie. În cadrul urmării penale, ei au spus că nu au știut a cui este mașina”, ne-a declarat Ștefan Șaptefraț. 

Am încercat să discutăm subiectul și cu Dorin Chirtoacă însă el nu ne-a răspuns la mesaj.

Vom aminti că săptămâna trecută, pe unele surse mass-media, au apărut mai multe imagini care îl aveau în prim-plan pe Dorin Chirtoacă. Aceleași materiale au fost expediate și pe adresa electronică a Deschide.MD, de pe un cont fals. În opinia redacției noastre, imaginile au menirea de a atenta la viața intimă a unei persoane și, pentru că nu au legătură cu activitatea profesională, au destinația de a-i leza acesteia demnitatea și onoarea personală. Pentru că nu am vrut să fim părtași la situații în care viața privată a unei persoane este expusă public, redacția Deschide.MD a decis să NU facă publice imaginile și, în numele deontologiei profesionale, și a îndemnat mass-media scrisă și audiovizuală să se delimiteze de aceste de jocuri. 

După apariția acelor imagini, Dorin Chirtoacă a declarat că autorii nu sunt nimeni alții decât membrii PSRM, iar Mihai Ghimpu a acuzat Procuratura Anticorupție (PA) de implicare în scurgerile respective. Potrivit liderului PL, aceste imagini au ajuns pe rețelele sociale cu ajutorul procurorilor implicați în proces.

La rândul său, şeful Procuraturii Anticorupție a declarat că ar fi gata să plătească cu propria-i demisie o posibilă implicarea a subalternilor săi în scandalul respectiv. Pentru a se face lumină în acest caz, Viorel Morari a inițiat o investigație internă, de care se ocupă personal, potrivit unei declarații pe care a făcut-o în exclusivitate pentru Deschide.MD.

Mașina lui Dorin Chirtoacă a fost spartă la sfârșitul lunii februarie, 2016.