Șeful Procuraturii Anticorupție ar fi gata să plătească cu propria demisia o posibilă implicarea a subalternilor săi în scandalul scurgerilor de informații compromițătoare care l-au vizat pe Dorin Chirtoacă. Pentru a stabili claritate în acest caz, Viorel Morari a inițiat o investigație internă de care se ocupă personal, potrivit unei declarații pe care a făcut-o în exclusivitate pentru Deschide.MD.

Viorel Morari declară că imaginile apărute în spațiul public, care îl vizează pe edilul suspendat nu s-au regăsit pe niciun dispozitiv ridicat de procurorii anticorupție în cadrul perchezițiilor efectuate.

În prealabil vă pot spune că nu am avut acces la fotografiile plasate în spațiul public. În marja competenței mele am inițiat o investigație internă privind informația deținută în telefoane. Eu verific personal acest lucru precum și implicarea procurorului de caz sau implicarea altor procurori care au avut accces la materialele cauzei penale. Dacă se constată implicarea cuiva din Procuratura Anticorupție, eu o să-mi dau demisia”, susține Morari.

Totodată el a confirmat că difuzarea informațiilor care vizează viața privată a unei persoane este pasibilă de tragere la răspundere penală. Mai mult, din câte cunoaște el, Procurorul General ar fi dispus o investigație în sarcina Procuraturii Municipale.

„Faptul respectiv este pasibil de urmărire penală deoarece este violarea dreptului la viața privată. Din câte știu, Procurorul General a pus în sarcina Procuraturii Municipale inițierea unei investigații penale în acest sens, dar problema este faptul că domnul Chirtoacă trebuie să depună plângere fiindcă atunci când este vorba despre încălcarea inviolabilităţii vieţii personale (art.177 CP), Codul de Procedură Penală prevede foarte clar: cauza penală poate fi investigată doar în baza unei plângeri. Această investigație ar fi putut să o facă și procuratura anticorupție, dar noi suntem în situație de conflict atâta timp cât dosarele în care este cercetat Dorin Chirtoacă se află în gestiunea noastră”, a adăugat Viorel Morari. 

Pe final, șeful Procuraturii Anticorupție a declarat că este regretabil faptul că în spațiul public au ajuns informații cu caracter personal.

„Eu personal condamn o astfel de practică. Nu este acceptabilă! Cercetarea penală a unei persoane nu justifică difuzarea datelor cu caracter personal sau a informațiilor cu conținut intim despre ea”, a conchis șeful PA. 

-- Vom aminti că săptămâna trecută pe unele surse mass-media au apărut mai multe imagini care îl aveau în prim plan pe Dorin Chirtoacă. Aceleași materiale au fost expediate și pe adresa electronică a Deschide.MD, de pe un cont fals. În opinia redacției noastre, imaginile au menirea de a atenta la viața intimă a unei persoane și, pentru că nu au legătură cu activitatea profesională, au destinația de a-i leza acesteia demnitatea și onoarea personală. Pentru că nu am vrut să fim părtași la situații în care viața privată a unei persoane este expusă public, redacția Deschide.MD a decis SĂ NU facă publice imaginile și, în numele deontologiei profesionale și a îndeamnat mass-media scrisă și audiovizuală să se delimiteze de aceste de jocuri. 

-- După apariția acelor imagini, Dorin Chirtoacă a declarat că autorii sunt nimeni alții decât membrii PSRM, iar Mihai Ghimpu a acuzat Procuratura Anticorupție (PA) de implicare în scurgerile respective. Potrivit liderului PL, aceste imagini au ajuns pe rețelele sociale cu ajutorul procurorilor implicați în proces.