Ieri au fost semnate Acorduri de înfrățire dintre localități din raionul Soroca și județul Buzău, România. Evenimentul a avut loc în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean Buzău, al cărui preşedinte, Petre Emanoil Neagu, a întreprins, în ultimele luni, mai multe vizite în raionul Soroca. În cadrul uneia dintre acestea a fost oferită o donație pentru Spitalul raional Soroca. Este vorba despre trei incubatoare și trei injectomate, aparate utilizate pentru îngrijirea bebelușilor

În acest sens, o delegație formată din primari și reprezentanții administrației publice locale a raionului Soroca au efectuat o vizită de lucru la Buzău.

În cadrul vizitei, au fost parafate acordurile de înfrățire între mai multe localități de pe ambele maluri ale Prutului.

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a declarat în debutul ședinței că „înfrățirea dintre cele două unități administrativ-teritoriale, raionul Soroca și județul Buzău, a început încă din anii '90. De-a lungul timpului, au avut loc mai multe schimburi culturale, instruiri și altele. Între timp ne-am cunoscut mai bine. Am făcut împreună lucruri interesante și frumoase. Avem aceleași tradiții, obiceiuri și limbă. Avem identitate comună, deci avem interese comune”„ susține Petre Emanoil Neagu, care a mai adăugat că semnarea acestor acorduri este "un pas mare pentru lucrurile pe care le vom face împreună".

În anul 2012, județul Buzău a semnat Acordul de înfrățire cu raionul Soroca, potrivit newsbuzau.ro.