Silvia Radu, și consilierul municipal PPEM, Ruslan Codreanu, au fost numiți viceprimari ai Capitalei, iar primarul general interimar, Nistor Grozavu se retrage din funcția preluată și rămâne la fel ca ei, cu statutul de viceprimar. Anunțul a fost făcut azi dimineață înainte de ședința Primăriei. Radu va asigura și interimatul funcției de primar general interimar.

„Am acceptat acest interimat din cauza unei situații de criză în ideea că aceasta va fi pentru o perioadă scurtă. Așa am spus când am revenit la serviciu. Nu-mi doresc să ocup acesta funcție contrar Consiliului Municipal Chișinău (CMC). Am acceptat doar ca să deblochez activitatea Primăriei Chișinău. La moment, este nevoie de o echipă completă, dar, după ce am discutat cu fracțiunile, am înțeles că nu este voință politică", a explicat Nistor Grozavu.

Mai mult, acesta a făcut referire la lege, precum că, în cazul în care CMC de două ori nu votează sau scoate de pe ordinea de zi un anumit subiect, primarul poate să numească în funcție viceprimarii.

„Vă anunț că Silvia Radu și Ruslan Codreanu sunt numiți oficial. Am semnat azi dimineață două dispoziții de funcții", a adăugat Nistor Grozavu, precizând că astăzi este ultima ședință a Primăriei, pe care o va conduce, următoarele fiind prezidate de Silvia Radu.

-- Ruslan Codreanu și Silvia Radu au fost propuși în funcția de viceprimar de Nistor Grozavu. Mai mulți consilieri ne-au declarat că nu au discutat acest subiect anterior și nu au știut nimic despre intenția primarului interimar.

Noile prevederi ale Statutului municipiului Chișinău, care permit primarului să numească viceprimarii fără votul consilierilor, au fost introduse de Parlament în anul 2016, la solicitarea Partidului Liberal, care făcea parte pe atunci din coaliția de guvernare.