Centenarul Unirii de la 1918 nu a lăsat indiferente nici forurile sportive din România. În cinstea evenimentului, Federația Română de Fotbal a schimbat logo-ul naționalei de peste Prut, aducând o reprezentare originală a echipei naționale de fotbal.

Urmând modelul fostei steme regale, noua identitate vizuală a echipei naționale de fotbal a României este formată dintr-un scut împărțit în 5 segmente, fiecare reprezentând una dintre cele 5 regiuni ale României: Moldova, Muntenia, Transilvania, Oltenia și Dobrogea.

Stema se va regăsi pe echipamentul în care vor evolua jucătorii români la viitoarele competiții internaționale.

Conform comunicatului Federației Române de Fotbal, noul logo reprezintă prima identitate care se bazează pe un istoric al echipei naționale de fotbal.

”Mă bucur foarte mult că noul drum pe care l-a început Echipa Națională coincide cu acest nou echipament și această nouă identitate. Știți că am fost, sunt și voi fi mereu un luptător și un patriot – de aceea cred că va conta foarte mult pentru jucători să poarte cu mai multă mândrie acest tricou înnobilat cu blazonul României și să lupte în fiecare secundă pentru toți românii”, a specificat selecționerul României, Cosmin Contra.

Următoarele competiții internaționale la care va lua startul naționala de fotbal a României sunt Liga Națiunilor și preliminariile pentru Campionatul European din 2020.