O delegație din partea Primăriei Sectorului 1 din București s-a aflat, miercuri, într-o vizită la Cernăuți, unde a avut discuții cu primarul orașului, Oleksi Kaspruk, precum și cu reprezentanți ai Aeroportului Internațional Cernăuți, informează BucPress.

Potrivit unui comunicat remis de Consiliul Local al Cernăuțiului, din delegația română au făcut parte directorul de investiții al Primăriei Sectorului 1 din București, Cosmin Fedoroiu, consilierii Răzvan Munteanu și Dan Filimon, viceprimarul Sectorului 2 al Capitalei României, Dan Cristian Popescu, căpitanul Marius Puiu, acționar la compania aeriană Blue Air, precum și Mihai Tudorancea, Managing Director al TUD Business Consulting – scrie TOCpress.

În cadrul întâlnirii cu primarul Cernăuțiului, la care a participat și consulul general al României la Cernăuţi, Eleonora Moldovan, membrii delegației de la București și partea ucraineană au discutat despre stabilirea unei cooperări cu Aeroportul Internațional Cernăuți, precum și despre perspectivele lansării unei curse aeriene regulate între Cernăuți și București.

„Perspectivele lansării unei curse aeriene între Cernăuți și București sunt destul de reale” – a remarcat în acest sens Boris Morski, directorul Aeroportului Internațional Cernăuți, adăugând că pe aeroportul cernăuțean pot ateriza avioanele Boeing 737-500 utilizate de compania aeriană românească Blue Air. Potrivit lui Boris Morski, compania aeriană din România trebuie să parcurgă procedurile necesare înainte de a intra pe piața ucraineană, reţine sursa citată.

Totodată, pentru a îmbunătăți atractivitatea turistică a celor două orașe, părțile au convenit să organizeze “Zilele Cernăuțiului la București” și “Zilele Bucureștiului la Cernăuți”, iar delegația din România a promis să organizeze vizite de promovare a orașelor pentru companiile de turism și jurnaliști din Ucraina și România.

Potrivti TOCpress, reprezentanții delegației române au menționat că exista perspectiva de a mobiliza fonduri din bugetele locale pentru implementarea unor proiecte în orașele ucrainene care au relații de parteneriat sau sunt înfrățite cu orașe din România.

sursa: BucPress