În comunicatul apărut pe pagina oficială a Mitropoliei Moldovei apar detalii despre casa parohială care va fi construită în spatele Catedralei Mitropolitane din Chișinău.

Noua construcție va fi destinată necesităților de cult ale preoților, personalului auxiliar și enoriașilor.

Clădirea ce va apărea pe locul actualei Stații de Pompare nr. 1 va avea mai multe camere care vor găzdui un paracliser destinat săvârșirii Ierurgiilor, o bibliotecă de carte ortodoxă, o garderobă pentru hainele bisericești, depozite pentru consumabile, o sală polivalentă în care va activa o școală duminicală și în care se vor desfășura diferite activități extra-parohiale și o sală pentru repetiții corale.

Nici demisolul clădirii nu va rămâne neocupat, acolo fiind preconizate a se amenaja auxiliare în care se vor desfășura activitățile gospodărești.

Amintitm că ieri a fost votat în Consiliul Municipal Chișinău un proiect de decizie, care să permită construirea Casei Parohiale în spatele Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău. 

O Casă Parohială a existat în spatele Catedralei şi până în 1969, când autorităţile din acea vreme ale Chişinăului au decis demolarea ei și amplasarea în respectivul loc a primului punct termic al reţelei de încălzire centralizată a capitalei.