Avocatul lui Vlad Filat susține că sentința emisă de Judecătoria Buiucani în privința lui Vlad Filat este una ilegală neîntemeiată și nemotivată. După ședința de judecată de astăzi, Popa a adăugat că sâmbătă urmează să fie audiat Ilan Shor în dosarul fostului prim-ministru.

Apărărtorul a mai adăugat că astăzi cel mai mult au scos azi în evidență încălcările care s-au admis în acest proces și anume „principiul incriminării și cel al sancționării în această cauză”.

„În special am adus la cunoștință instanței că nu există o infracțiune demonstrată în acțiunile lui Vlad Filat. Nu există niciun element care să confirme vinovăția lui Vlad Filat. Am atras atenția instanței că procurorul a făcut anumite presupuneri în acest proces penal iar instanța practic a reprodus fidel acele presupuneri. Am atras atenția instanței că nu ni s-a oferit dreptul să aducem martori în aceleași condiții ca și procurorii, deci s-a încălcat dreptul la un proces echitabil”, a spus Popa

Avocatul a adăugat că astăzi au fost prezenți pe lânăgă Vlad Filat s-au expus și alți „apelanți care au cerut ca să fie repuși în dreptul de proprietate, deoarece prin sentința de la Buiucani s-a admis confiscarea unor bunuri care aparțin altor persoane”

În acest context Popa a mai adăugat că procurorul și-a menținut în continuare poziția sa de a schimba pedeapsa pentru Vlad Filat: „Și anme una mai una mai aspră”

Aceeași sursă a mai adăugat că sâmbătă s-a stabilit să fie audiați mai mulți martori, printre care și Ilan Shor, „dar depinde dacă instanța va asigura prezența acestuia în judecată”  

Vlad Filat a fost reținut pe data de 15 octombrie, 2015, în baza unui autodenunț scris de Ilan Shor. Între timp Judecătoria Buiucani a decis condamnarea lui la 9 ani de închisoare pentru corupere pasivă și trafic de influență. Totodată magistrații au decis să pună sechestru pe întreaga lui avere. După condamnarea sa, Vlad Filat a anunțat că divorțează de Angela Gonța, iar fosta lui soție - Sanda - l-a acționat în judecată cerând partajarea averii.