Un fost angajat al Trupelor de Carabinieri şi concubina acestuia au fost reținuți, ieri, de procurorii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS). Cei doi sunt bănuiți de comiterea traficului de copii.

Într-un comunicat de presă al PCCOCS, este menționat că cei doi convingeau fetele minore care proveneau din familii social-vulnerabile să întrețină relații sexuale cu mai mulți bărbați.

„Din materialele cauzei rezultă, că persoanele reţinute, acţionând de comun acord, recrutau persoane minore prin intermediul portalurilor „WEB" şi le adăposteau la domiciliul bănuiţilor din municipiul Chişinău, după care, conducându-se de motivul de profit, au organizat plasarea anunţurilor pe site-ul 999.md cu pozele minorelor, acestea fiind ulterior supuse exploatării sexuale
contra plată de către mai mulţi bărbaţi”, este menționat în comunicat. 

În prezent sunt întreprinse măsurile necesare pentru identificarea tuturor victimelor şi stabilirea cuantumului veniturilor obţinute de către bănuiţi. Bănuiţii au vârsta cuprinsă între 19 şi 21 de ani şi la moment sunt reţinuţi pe un termen de 72 ore. După ce vor fi acuzaţi de procurori, vor fi făcute demersuri în vederea arestării preventive a celor doi pe 30 de zile.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de comiterea infracţiunii de care sunt acuzate, făptuitorii riscă o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de la 15 la 20 de ani.