Partidul Liberal a venit cu o reacție la declarațiile lui Ion Ceban, care a precizat astăzi într-o conferiță de presă, că refuzul înregistrării lui Dorin Chirtoacă în calitate de participant la referendumul local pentru a sa demiterea s-a făcut în scopul victimizării acestuia. Potrivit liberalilor, Chirtoacă „ar fi depus toate eforturile posibile” pentru a se înregistra la scrutinul electoral din 19 noiembrie, însă „responsabilitatea directă pentru care cererea sa a fost respinsă o poartă PSRM și funcționarii pe care i-a delegat în componența CEC Chișinău”.

Potrivit unui comunicat de presă emis de fracțiunea liberală, „din cei 10 membri ai Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău,  4  sunt de la PSRM și 2 de la PCRM, anume acești membri ai CCE Chișinău au votat împotriva înregistrării lui Dorin Chirtoacă ca participant la referendum”.

Iată lista membrilor CEC Chișinău, care s-au expus împotriva înregistrării lui Chirtoacă ca participant la referendumul din 19 noiebrie: 

  • Vitalie Miron , asistent al deputatului PSRM, Vasile Bolea;
  • Ludmila Cutasevici, Secretara fracțiunii PSRM din CMC;
  • Igor Țurcanu, șeful de cabinet al Fracțiunii PSRM din parlament;
  • Dmitri Midioglo, membru PSRM;
  • Tatiana Ivanov, Secretara fracțiunii PCRM din CMC;
  • Vasile Postolache, jurist PCRM.

„Condamnăm răspândirea de minciuni în spații publice, cu scopul de a manipula alegătorii”, se arată în același comunicat emis de PL.

Amintim că, în cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi, consilierul socialist din Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban, a precizat că „Dorin Chirtoacă se victimizează, iar faptul că nu a fost înregistrat ca participant la referendumul local din 19 noiembrie e o tentativă de a-l proteaja pentru ca să nu participe la dezbaterile publice, acolo unde sunt puține lucruri pe care poate să le spună în direct, pentru că a lipsit foarte mult de la lucru”.