Ilan Shor va mai petrece încă 30 de zile în arest la domiciliu, după ce instanța de la Buiucani a decis astăzi să admită demersul procurorului Andrei Băieșu.

După ședința de judecată, Ilan Shor a declarat presei că nu este de acord cu decizia instanței de astăzi: „Ni se face o nedreptate, cred că tot mai mulți oameni au înțeles că suntem un partid care nu doar promite, dar și realizează, de aceea am devenit incomozi nu doar pentru putere, ci și pentru opoziție”.

Procurorul care instrumentează cazul a declarat presei că a cerut arestul preventiv la domiciliu din motiv că sunt mai multe riscuri. 

„La moment și în continuare dumnealui trebuie să stea în arest, pentru că există mai multe riscuri, printre care să influențeze unii martori sau chiar să se eschiveze de la instanța de judecată”, a declarat Andrei Băieșu, menționând că, tot astăzi, i-a fost citit actul de învinuire lui Ilan Shor și că la ședințele următoare urmează să fie audiați martorii. 

Avocații spun că vor ataca decizia de astăzi la Curtea de Apel pentru că ei consideră că este o decizie neîntemeiată

„Considerăm că este o încheiere a instaței neîntemeiată. Procurorii trebuiau să aducă argumente noi pentru prelungirea măsurii de arest însă acest lucru nu a fost făcut, iar noi o să atacăm la Curtea de Apel”, a declarat Iulian Balan. 

Amintim că Ilan Shor a fost reținut pe 22 mai, pentru 72 de ore, într-un alt dosar intentat pe numele lui şi care vizează o escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani, acțiuni comise în perioada când a deținut funcția de președinte al Băncii de Economii din Moldova. Ulterior prumarului de Orhei i-a fost prelungit mandatul de arest cu 30 de zile.

Shor are statut de învinuit și într-un dosar pornit încă în 2014. În cadrul anchetei pe cauza respectivă, CNA şi Procuratura Anticorupţie au făcut, la începutul lunii februarie 2015, percheziții la domiciliul lui celui în cauză, acesta fiind adus ulterior la sediul Centrului Național Anticorupție pentru audieri.