Din cauza nepăsării crase a interimarului Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport a Primăriei Chişinău, Alexandru Fleaş, dădacele, bucătarii şi ajutorii de bucătari din grădiniţele capitalei nu-şi pot ridica salariile majorate încă în septembrie prin decizia Consiliului municipal. Propriu-zis, Fleaş a plecat într-o delegaţie, lăsând baltă semnarea dispoziţiei de rigoare.

----Primarul interimar, Nistor Grozavu, a declarat astăzi că se va clarifica cu Fleaș la întoarcerea acestuia în țară. Potrivit lui, sunt mai multe întrebări legate de activitatea șefului interimar de la DGETS.

Fleaș se află în deplasări care au fost planificate din timp. Alt lucru că a plecat fără ca să rezolve problemele până la capăt. Aici ne vom clarifica la întoarcerea lui, pentru că nu este posibilă rechemarea din punct de vedere juridic. Vom examina această situație și altele, legate de Direcția educație, precum alimentația, materialele igienice”, a menționat Grozavu.

În perioada 14-22, octombrie Alexandru Fleaș a participat la Festivalul Mondial al Tineretului și Studenților de la Soci (Rusia). Potrivit organizatorilor, deplasarea delegației moldovenești a fost achitată cu suportul lui Igor Dodon.

----Începând cu 22 octombrie și până la 30 octombrie șeful interimar DGETS se află într-o vizită în Marea Britanie, unde participă la cursul „Înțelegerea diversității”.

Alexandru Fleaș mai este cunoscut spațiului public după ce acum un an a apărut într-un material video, alături de Dorin Chirtoacă, în care au băut vodcă și bere într-un garaj, cântând piese ale formației „Liubă” (Любэ – n.r.), cunoscută prin exaltarea patriotismul şi, mai ales, a militarismul rus.