La Universitatea Tehnică din Moldova, profesorii răspund cu farse la provocările studenţilor. E cel puţin cazul decanului Facultăţii de Urbanism şi Arhitectură, Valeriu Lungu, care a înscenat ieri, cu oficiali, după tipic, inaugurarea unei parcări pentru biciclete, stârnind ironii şi dezaprobări printre internauți. Profesorul, însă, susţine că a procedat cu premeditare, dorind să le administreze o lecţie de corectitudine discipolilor săi, care urmau să-i prezinte în acest sens proiectele de rigoare, dar nu s-au ţinut de cuvânt.

Potrivit administrației universității, recent, decanul Facultății Urbanism și Arhitectură, Variu Lungu, a fost provocat de niște studenți, întorși de la un schimb de experiență de peste hotare, că până pe data de 20 octombrie să inaugureze o parcare modernă pentru biciclete. 

Decanul a căzut de acord cu aceasta, însă, i-a provocat la rândul său pe studenți să realizeze proiecte cu parcări moderne și originale, iar cel mai reușit urma să fie pus în practică. Întrucât, termenul limită s-a scurs, iar studenții nu au inaintat nici un proiect, administrația facultății a scos o foaie de hârtie la o imprimantă color cu indicatorul „parcare”, a amenajat teritoriu cu o panglică roșie, s-au îmbrăcat la patru ace, l-au invitat pe arhitectul-șef al orașului Chișinău, Sergiu Borozan, dar și alți oaspeți, și au hotărât să facă o farsă. 

„Eu cred că o societate fără umor ar fi o societate pierdută. Pentru că era data limită a acestei provocări, iar eu trebuia să postez sau o poză în costum de baie ori să inaugurez o parcare pentru biciclete, am hotărât să le fac o farsă studenților. Apreciez oamenii cu simțil umorului, pentru că panglica nu a fost tăiată, a fost doar pentru niște poze. În continuare aștept idei originale de la studenți pentru ca să putem inaugura pe bune o parcare demnă Facultății de Urbanism și Arhitectură”, a precizat pentru Deschide.MD, decanul Valeriu Lungu. 

Totodată, Lungu, regretă faptul că mai mulți studenți, dar și alte personalități de la noi din țară au reacționat negativ la această postare și nu au realizat „ironia” din ea.