Credincioșii din Penitenciarul nr.1-Taraclia vor avea în viitorul apropiat un nou lăcaș sfânt. Piatra de temelie a fost așezată sâmbătă, 21 octombrie 2017, iar ceremonia religioasă a fost oficiată de un grup de preoți din regiunea de sud a Republicii Moldova, în frunte cu președintele Sectorului sinodal, activitate pastorală în instituțiile penitenciar, preotul capelan Maxim Melinti, transmite serviciul de presă al Departamentului Instituțiilor Penitenciare.

La evenimentul de binecuvântare a construcției noii biserici au fost reprezentanți ai conducerii Departamentului Instituțiilor Penitenciare și a instituției de detenție, ai administrației publice locale, angajați ai DIP a Penitenciarului nr.1-Taraclia și persoane private de libertate.

După închinarea rugăciunii de binecuvântare a construcției lăcașului ce va purta numele „Sfântului Andrei”, grupul de preoți, împreună cu oaspeții prezenți au pus crucea și câte o piatră în cele patru colțuri ale viitoarei biserici, sfințind apoi locul unde se va ridica obiectul de cult.

Directorul interimar al DIP, Aureliu Suhan, și șeful Penitenciarului nr.1-Taraclia, Andrei Bușmachiu, au mulțumit celor prezenți pentru asistarea la un acest eveniment, istoric pentru instituția de detenție din Taraclia.

Construcția bisericii are drept scop cultivarea sentimentului de credinţă în penitenciare, aceasta reprezentând unul dintre pilonii fundamentali ai corecţiei comportamentale și ai resocializării persoanelor din detenţie.