Din cele 61 de gherete care se aflau în Parcul Ștefan cel Mare și Parcul Catedralei, au mai rămas încă 10, care urmează să fie evacuate în zilele următoare. În același timp, agenții economici sunt nemulțumiți de „marea curățenie” din aceste parcuri și amenință autoritățile că vor apela în instanță.

Astfel unii proprietari ai acestor gherete și tonete sunt nemulțumiți de acest lucru și au semnat cereri de chemare în judecată a primăriei. 

„Am văzut aceste cereri și cu amenințări la persoană, așa cum se face în Chișinău. Probabil vom găsi locuri pentru unii, dar nu în parcurile centrale. Desigur că prioritar vor fi acele persoane care au avut desfășurat activitate economică în aceste parcuri, dar nu se vor întoarce în locurile de comerț de până acum, locuri care au fost obținute așa cum au fost obținute, fără niciun fel de concurs”, a declarat Nistor Grozavu. 

-------------- Primăria Chișinău a dispus la începutul lunii octombrie evacuarea tuturor gheretelor din Parcul Central „Ștefan cel Mare” și parcul Catedralei, după ce premierul Filip a expediat o solicitare în acest sens pe numele viceprimarului Capitalei, Nistor Grozavu.

------------ Ulterior în aceste parcuri au avut loc și o serie de percheziții unde au fost depistate nenumărate nereguli. Astfel mai multe gherete și tonete au fost sigilate pentru o perioadă de o săptămână