Încă trei persoane au fost reţinute în dosarul Gorbunţov. Informaţia a fost confirmată pentru Deschide.MD de procurorul de caz, Vitalie Busuioc.

Acuzatorul de stat ne-a spus că în urma percheziţiilor desfăşurate astăzi au fost ridicate două automobile, telefoane mobile, documente şi alte dispozitive electronice purtătoare de informaţii. Busuioc nu a vrut să ne spună unde au fost făcute percheziţiile şi cine sunt persoanele reţinute, dar a precizat că fiecare dintre ele erau implicate în acest caz şi vor fi investigate pentru a se stabili în ce măsură.

Din surse apropiate anchetei, am reuşit să aflăm că persoanele reţinute ar fi soţia, cumnatul şi un apropiat de-al killerului Vitalie Proca. 

Anterior procurorii au anunţat despre reţinerea a două persoane implicate în dosarul Gorbunțov. Este vroba despre un om de afaceri de 44 de ani și de Valeriu Malarciuc, șomer, în vârstă de 33 de ani, cu antecedente penale.

Aceștia își recunosc vina și colaborează cu ancheta.

Unul dintre ei a mers în România, unde s-a întâlnit cu Vitalie Proca, condamnat pentru o tentativă de asasinat într-un alt caz.