UPDATE (15:12) Cabinetul de Miniștri a aprobat demisia directorului Agenției Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice şi Tehnologia Informației (ANRCETI), Grigore Varanița.

Premierul Pavel Filip a anunțat în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri că astăzi va fi aprobată demisia directorului Agenției Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice şi Tehnologia Informației (ANRCETI), Grigore Varanița.

Pavel Filip a declarat că a primit un răspuns de la ANRCETI. Totodată, premierul a rugat să fie formată o comisie de anchetă care să investigheze modul de lucru al Agenției.

„Domnule Tarlev, vă rog, să formați o comisie de anchetă, să vedeți și funcționarii care au scris acest răspuns. Dumneavoastră ați uitat că eu am avut un mandat pe când eram ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor. Să scriți minciuni, cel puțin nu face față unei agenții. Din răspunsul dumneavoastră se vede clar că nu aveți echipamentul necesar pentru a face măsurări. Cum puteți spune că ați făcut aceste măsurări? Stați comozi în fotolii la Agenție și vă bazați pe rapoartele de la operatori. Când am primit răspunsul, i-am contactat pe cei de la Centrul Naţional pentru Frecvenţe Radio și mi-au spus că nu au fost solicitaţi pe parcursul anului acesta pentru a petrece măsurări. Nu am făcut referinţă la alţii care se plâng de calitatea serviciilor oferite, dar personal vă pot arăta traseul pe unde cade reţeaua şi nu este legătură. Nu veniţi cu răspunsuri formale. Vreau să văd că în urma anchetei toţi cei implicaţi să poarte răspundere pentru acest lucru. Pentru şedinţa următoare aştept un răspuns din partea comisiei de anchetă”, a spus Filip.