Un ofițer CNA, demis în 2016 după ce a fost prins în stare de ebrietate la volan, a pățit-o aseară din nou. Poliția de patrulare l-a tras pe dreapta depistându-i 0,2 mg/l de alcool în aerul expirat. El a încercat să se apere fluturând legitimația de ofițer CNA cu care a fugit din Republica Moldova, după ce a fost demis. Vorbim despre Igor Caraman - fratele lui Stanislav Caraman - colaborator vamal care la sfârșitul lunii iunie a fost reținut împreună cu nașul său, Veaceslav Ceban pentru luare de mită.

Incidentul de aseară ne-a fost comunicat de surse de la Inspectoratul de Poliție Criuleni, apoi confirmat de șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc.

„Într-adevăr, aseară pe traseul M-1, km 125 aproximativ în jurul orei 00.10 a fost stopat un automobil de model Porsche Cayenne la volanul căruia era persoana numele căruia l-ați spus Dvs. La solicitarea colaboratorilor noștri, el a suflat în drager, stabilindu-se o cantitate de 0,2  mg/l de alcool. Apoi el a insistat să fie supus și expertizei la sânge, rezultatele căreia încă le așteptăm. În funcție de rezultat vom decide asupra unei încadrări juridice a faptei”, ne-a declarat Cavcaliuc.

El ne-a confirmat și faptul că Igor Caraman le-a arătat polițiștilor de patrulare legitimația sa de ofițer CNA. 

„Colaboratorii noștri au avut atunci o discuție verbală cu colegii de la securitatea internă a CNA care au declarat că persoana în cauză nu mai este colaborator al Centrului. În aceeași discuție ni s-a comunicat că persoana respectivă atunci când a fost dată afară nu a predat legitimația de serviciu invocând că ar fi pierdut-o. Noi acum urmează să facem un demers oficial la CNA pentru a stabili toate circumstanțele și după caz să facem o expertiză a legitimației respective”, a completat Cavcaliuc, ținând să precizeze că astfel de acțiuni se aplică în privința tuturor persoanelor care încalcă legea indiferent de funcția pe care o au, legitimațiile pe care le prezintă, sau poziționarea în societate. 

La rândul său, ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi, ne-a declarat că Igor Caraman a fost demis în 2016, părăsind ulterior țara fără a preda echipamentul de serviciu. 

„Nu mai este angajatul nostru de mai bine de un an. Acesta a fost concediat încă în mai 2016. Referitor la legitimaţie - deşi urma, în conformitate cu fişa de achitare, să predea legitimaţia, acesta a părăsit teritoriul ţării, iar până în acest moment nu a returnat legitimaţia Centrului. Astăzi am fost informaţi de poliţie că un bărbat a prezentat o legitimaţie de colaborator al CNA, fiind oprit în urma unui incident rutier. Direcţia securitate internă a CNA examinează cazul pentru a face toate clarificările legate de folosirea abuzivă a legitimaţiei CNA", a spus Angela Starinschi.
 
Amintim că Stanislav Caraman - fratele lui Igor Caraman a fost reținut în luna iunie împreună cu nașul Veaceslav Ceban pentru luare de mită pretinzând că pot influența organul de urmărire penală în vederea „rezolvării” unei cauze penale. Ulterior ambii au fost amendați de instanță, iar decizia a rămas definitivă pentru că nu a fost contestată nici de ei, nici de procurori.