Militarii trupelor de infanterie motorizată din cadrul contingentului militar rus de ocupație (GOTR) din Transnistria au finalizat etapa de coordonare a unităților pentru acțiuni comune cu trupele ruse de menținere a păcii din stânga Nistrului.

Potrivit serviciului de presă al Districtului militar Vest din cadrul Ministerului Apărării al Federației Ruse, aplicațiile au avut loc pe poligonul GOTR, special amenajat cu posturi de pacificare.

Exercițiile au avut drept scop pregătirea trupelor GOTR pentru o posibilă infiltrare a unor trupe militare ilegale în Zona de Securitate.

Totodată, un obiectiv separat a fost stabilirea unei colaborări eficiente între trupele de menținere a păcii și cele GOTR, în cazul unor situații excepționale în Zona de Securitate. 

Exercițiile militare ale trupelor ruse de ocupație împreună cu contingentul militar rus de pacificare și forțele armate transnistrene desfășoară în ultimii ani din ce în ce mai multe aplicații militare. Chișinăul a protestat vis-a-vis de exercițiiile ilegale din stânga Nistrului, însă protestele autorităților moldovenești n-au împiedicat desfășurarea în continuare a aplicațiilor.

Recent Republica Moldova a cerut ca subiectul retragerii trupelor ruse de ocupație (GOTR) din stânga Nistrului să fie dezbătut la cea de-a 72 Adunare Generală a ONU, fapt care a stârnit nemulțumirea Moscovei, precum și a Tiraspolului.