În ultimele 24 de ore patru copii s-au intoxicat cu monoxid de carbon din cauza exploatării sobelor defecte.

Conform datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI raportate din subdiviziunile teritoriale, doi copii cu vârstele de 6 și 8 ani au primit intoxicări cu CO. Cazul a avut loc azi dimineață la ora 5.00 într-o gospodărie din localitatea Dobrogea Nouă, raionul Sîngerei. Din primele informații s-a stabilit că băieții s-au simțit rău, iar părinții au alert serviciile medicale. Cel mai probabil minorii au inhalat monoxid de carbon după ce soba din casă a lucrat pe parcursul nopții. Copii au fost internați în spitalul din mun. Bălți pentru îngrijiri medicale. Toate circumstanțele acestui caz urmează a fi elucidate.

Alți doi copii, o fetiță în vârstă de 7 ani și fratele acesteia de 10 ani au avut nevoie de îngrijire medicală după ce soba din casă a emanat gaze toxice, iar părinții au alertat serviciile de urgență. Cazul a avut loc ieri dimineața într-o gospodărie de pe str. Belicov din mun. Bălți.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndemnă oamenii să respecte regulile de exploatare a sobelor. Specialiștii recomandă ca sobele să fie verificate înainte de utilizare, iar persoanele să aerisească bine încăperile. Mai mult, pompierii atenționează oamenii să stingă focul din sobă pe parcursul nopții.