47 de elevi din ciclul primar și gimnazial, printre care și un copil de la Penitenciarul nr.10 din satul Goian s-au învrednicit cu diplome și premii bănești în cadrul concursului de desen „Povestea apei”, dedicat celei de-a 125-a aniversări a S.A. „Apă-Canal Chișinău” .

Potrivit directorul general al ACC, Veronica Herța, în perioada 11 septembrie – 1 octombrie, au fost depuse 675 de lucrări. Iar lucrările câștigătoare au fost expuse în sala de ședințe a întreprinderii. 

Douăzeci de premii au fost acordate pentru locurile I, II și III, iar 27 au fost premii speciale pentru originalitate, creativitate. Printre câștigători este și un copil de la Penitenciarul nr. 10 din satul Goian.

„Am vrut ca și copiii care sunt în alte condiții decât cei de acasă să poată să-și demonstreze talentul și curajul, prin participarea la concurs”, a notat Veronica Herța.

Toți participanții la concurs au primit în dar câte o ceașcă cu insigna și sloganul „Apă-Canal Chișinău”: „Creată de natură – livrată de noi”.

Herța a mai menționat că acest concurs este prilejuit de cei 125 de ani de la fondare, pe care întreprinderea îi va marca pe 12 decembrie. Concursul „Povestea apei” s-a desfășurat cu susținerea Direcției generale educație, tineret și sport. Atât concursul, cât și expoziția sunt la a treia ediție.