Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a fost invitată joi, 12 octombrie, la Procuratură în legătura cu denunțul depus acum trei săptămâni împotriva liderului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Despre acest lucru politiciana a anunțat pe pagina sa de Facebook.

Am primit invitație să mă prezint mâine, 12 octombrie, la ora 10:00, la Procuratură în legătură cu denunțul depus de PAS pe 21 septembrie în care am cerut atragerea la răspundere penală a cetățeanului Plahotniuc Vladimir pentru săvârșirea infracțiunii de uzurpare a puterii în stat. Ce credeți, oameni buni? S-a apucat Procuratura de lucru...”, a ironizat liderul PAS.

Procurorul General Eduard Harunjen ne-a declarat că demersul președintei PAS a fost repartizat după competență (n.r. uzurpare a puterii în stat) Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. 

La rândul său, procurorul șef al PCCOCS Nicolae Chitoroagă a declarat pentru Deschide.MD că Maia Sandu a fost invitată pentru a fi înștiințată conform Codului de Procedură Penală despre răspunderea penală pe care ar putea să o poarte având în vedere conținutul plângerii sale. 

„Dacă dânsa își va asuma prin semnătură acest lucru, atunci noi vom putea demara un proces penal în baza plângerii ei. Mâine este invitată pentru o acțiune de procedură și anume înștiințarea despre această răspundere penală pentru conținutul demersului său”, ne-a declarat Nicolae Chitoroagă.

Amintim că PAS a depus la Procuratura Generală la data de 21 septembrie un denunț împotriva liderului Partidului Democrat (PDM) Vlad Plahotniuc, cu cererea de a-l trage la răspundere penală pentru uzurparea puterii în stat.

----Sandu a remarcat că PDM, care la alegerile parlamentare din 2014 a obținut 15% din voturile alegătorilor, iar ca urmare s-a ales cu 19 mandate din 101 în Parlament, în prezent deține majoritatea, forțând mai mulți deputați să lase formațiunile din care au făcut parte și să adere la democrați. Parlamentul a ajuns o instituție care adoptă deciziile impuse de către Vlad Plahotniuc, a declarat liderul PAS.

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a spus că Vlad Plahotniuc controlează astăzi și puterea executivă. Toate deciziile Guvernului sunt anunțate de către Vlad Plahotniuc, iar Guvernul se întrunește doar în ședințe formale pentru a confirma ceea ce indică „șeful”.