Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a inaugurat ieri un nou post de salvatori și pompieri în localitatea Peresecina, raionul Orhei. La ceremonia de deschidere a stației noi a participat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, șeful Serviciului Situații Excepționale, Mihail Harabagiu, primarul localității, veterani, locuitori ai satului și alți invitați, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

La eveniment ministrul Afacerilor Interne a menționat despre importanța apariției noilor posturi în țară, întrucât prin intermediul acestora oamenii se pot bucura de siguranță și ajutor neîntârziat. Totodată, a subliniat că pompierii și salvatorii sunt foarte importanți societății, deoarece grație acestora se pot reduce riscurile și pot fi salvat vieți omenești.

Postul din localitatea Peresecina va deservi 10 sate, iar cadrul lui vor activa 10 pompieri civili care deja au fost instruiți pentru a interveni în incendii. IGSU a oferit o autospecială de intervenție și a dotat stația cu echipament și costume de luptă pentru ca salvatorii să poată interveni în situații de risc .

Conform informației Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, acesta este al 35-lea post de salvatori și pompieri edificat de autoritățile publice locale cu susținerea Serviciului Situații Excepționale.

În baza programului de consolidare a Serviciului Salvatori și Pompieri în localitățile rurale, până în 2020 urmează să fie deschise peste 100 de stații.