Avocatul Ana Ursachi este acuzată de organizarea omorului a mai multe persoane, fiind „capul unei grupări criminale”, în 1997. Portalul today.md a realizat o investigație despre implicarea și participarea ei într-o grupare care se ocupa cu deposedarea de apartamente a peroanelor vulnerabile, după care victimile erau omorâte.

Potrivit documentarului publicat, în anul 1997, Ana Ursachi, împreună cu soțul său și alte două persoane, ar fi comis o crimă în urma căreia soțul ei și un complice de-al său au fost judecați, iar avocata, datorită tatălui său, care ar fi avut legături cu structurile de stat și în mediul interlop, a scăpat „basma curată”.

Documentarul prezintă mai multe detalii din dosar, mărturii despre asasinarea profesoarei Liubovi Manole cu scopul deposedării de apartament, cât și despre întreaga schemă, pusă la cale de această grupare. Despre implicarea Anei Ursachi povestesc mai mulți martori, foști polițiști, vecini ai victimei și fiul răposatei.

Au scos-o pe mama mea din mașină și-au început s-o bată cu bestialitate. O băteau Ursachi Ana și Moiseev Ruslan. La fața locului era și Vilenco Vilen, însă el nu a participat la maltratarea asta. El, totuși, nu avea așa inimă crudă ca dânșii. Nu putea. Ursachi îl chema: „Vino și ne ajută, nu ne isprăvim în doi!”, la care el a refuzat. Și atunci Ursachi, personal, a început s-o sugrume pe mama mea, s-o bată cu pumnii în cap, să-i lege mâinile, picioarele. Au găsit o funie, o sârmă, au început s-o gâtuie și cu funia, și cu sârma, ba unul, ba altul. Din când în când o mai loveau cu piatra în cap. În cele din urmă, n-au reuşit s-o imobilizeze pe mama mea. Pentru asta au găsit un pietroi foarte mare și au lovit-o cu el în cap”, spune feciorul răposatei.

Solicitată de reporterul Deschide.MD, avocata ne-a spus că autorii acestui material urmăresc scopul de a o denigra în fața societății.

Ei nu au imaginație. Aș vrea să le răspund cu versurile din cântecul de la „Ora de ras”, ceva le arde. Ce ține de anul '97, nu am nicio legătură cu acele evenimente, chiar dacă ele se petreceau în jurul meu. Confirm: soțul meu a fost condamnat la ani de pușcărie, dar el niciodată nu s-a declarat vinovat și eu îl cred. Se încearcă atragerea mea într-un proces de judecată, pentru ca să-mi irosesc timpul, eforturile. Dar vreau să spun că am alte procese mai importante, care au tangență cu Plahotniuc”, a declarat ea.

Amintim că Ana Ursachi este și avocata liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, aceasta l-a reprezentat și pe Sergiu Cebotari, fostul angajat de la Poșta Moldovei, membru activ al Platformei Civice Demnitate și Adevăr. Ea l-a apărat în instanță și pe Grigore Petrenco și pe cele șapte persoane reținute în fața procuraturii. Încă unul dintre clienții săi este fostul șef de la FISC, Nicolae Vicol, care a fost condamnat la șase ani de închisoare (nu-și execută pedeapsa, pentru că a fugit din țară). La fel, Ana Ursachi a fost și avocatul familiei deputatului Ion Butmalai.