Autoritățile separatiste au început represiunile asupra jurnaliștilor, care n-au rămas indiferenți față de decesul adolescentei de 15 ani, lovită cu mașina de Irina Șkilniuk, ruda apropiată a unui conducător al concernului Sheriff. După publicarea unui material privind tragedia de la Parkani, redactorul-șef al ziarului „Pravda Pridnestrovie” (Adevărul Transnistriei), Nadejda Bondarenko, s-a ales cu un proces contravențional aplicat la cererea așa-numitului ministru de interne Ruslan Mova.

Inițial, în grupurile de pe Facebook a internauților transnistreni a apărut următoarea postare:

„Mult stimați colegi de grup, în special cei care au comentat moartea Akulinei și accidentul cu implicarea Irinei Șkilniuk. Fiți extrem de atenți. Unuia dintre comentatori i-a fost întocmit un proces contravențional la cererea lui Ruslan Mova (n.r: așa-numitul ministru de interne al rmn). Dacă vă este frică, mai bine ștergeți comentariile dvs., dacă nu, atunci fiți gata pentru orice scenariu. Oricât de amuzant ar fi, dar asta e realitatea”, a scris o locuitoare a Transnistriei într-o postare pe Facebook.

Reporterii de la publicația „Komsomolskaia Pravda”, au luat legătura cu autoarea postării și au aflat cine a fost tras la răspundere pentru că și-a exprimat părerea vis-a-vis de indiferența autorităților privind accidentul de la Parkani, soldat cu moartea Akulinei, în vârstă de 15 ani.

Este vorba de Nadejda Bondarenko, redactorul-șef al ziarului „Pravda Pridnestrovie”, care a confirmat ceea ce era relatat în postarea de pe rețelele sociale.

„M-au chemat să dau explicații, au întocmit un proces contravențional și l-au trimis în judecată în baza articolului „Calomnie”, din condul contravențional. Pedeapsa constă în amendă”, a spus Nadejda.

La întrebarea „pe cine ați calomniat?”, Bondareko a răspuns: „Vă imaginați, pe ministrul afacerilor interne, Ruslan Mova. Mulți transnistreni au senzația că tânăra vinovată de accident nu va fi pedepsită. În ziua înmormântării, la locul tragediei au avut loc proteste”.

Bodarenco a mai spus că „la locul mitingului a venit Mova, care a dat asigurări că ancheta va fi examinată obiectiv. De el s-a apropiat o doamnă și i-a zis că nu-l crede, deoarece ancheta fiului său mort nu s-a desfășurat corect, ci în baza unor falsuri. Ea a vrut să vină la redacția noastră, dar n-a venit. Ulterior am fost anunțată că la ea acasă au venit niște persoane care au amenințat-o. Aceasta repede a plecat din oraș. Toate acestea eu le-am postat pe rețelele sociale”.  

DESCHIDE.MD a scris luni, 2 octombrie, că o tânără, în vârstă de 15 ani, a decedat sâmbătă, 30 septembrie, în satul Parcani (traseul Tiraspol-Bender), fiind lovită în plin, pe trecerea de pietoni, de o mașină marca „Lexus”, la volanul căreia s-ar fi aflat o rudă apropiată a unui conducător al concernului Sheriff.

Potrivit internauților din stânga Nistrului, la câteva minute după incident, la fața locului a apărut poliția și câteva mașini fără numere de înmatriculare, în care a fost urcat conducătorul Lexus-ului și evacuat de la locul accidentului, nu înainte de a fi scoase numerele de înmatriculare de la mașina care a lovit tânăra. Toate astea s-au întâmplat sub ochii polițiștilor din regiune. Internauții transnistreni s-au revoltat pe rețelele de socializare în legătură cu această întâmplare, dând în vileag numele conducătorului autoturismului -Irina Șkilniuk. 

Aceasta este o rudă foarte apropiată a unui conducător al concernului Sheriff, care controlează în Transnistria practic tot. Mai exact este soția șefului așa-zisului departament vamal privind contrabanda și nora deputatului din Sovietul Suprem de la Tiraspol, care este și șeful adjunct al directorului general al concernului Sheriff, Profiri Șkilniuk”.

Ulterior, Șkilniuk, cea care a provocat moartea adolescentei și-a recunoscut vina. Într-un reportaj de la canalul de televiziune „Pervîi Prednestrovskii”, apare Irina Șkilniuk cu declarații de regret în legătură cu moartea adolescentei.