Angajații Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) au amendat mai mulți taximetriști în urma verificărilor efectuate în perioada 7-8 octombrie la Aeroportul Internațional Chișinău.

Solicitat de reporterul Deschide.MD, șeful adjunct al Direcției Control Rutier și Autogări din cadrul ANTA, Veaceslav Balteanco, a declarat că „în urma controalelor au fost întocmite patru procese contravenționale în legătura cu lipsa certificatului de competență profesională, iar pentru o unitate de transport a fost aplicată măsura de suspendare prin ridicarea plăcuțelor de înregistrare pentru transport ilicit”.

Amintim că fostul viceministru de Interne, Serghei Diaconu, a scris sâmbăta pe Facebook despre experiența tristă pe care a avut-o atunci când a urcat într-un taxi ca să ajungă de la Aeroport - în centrul Capitalei. Un taximetrist a acceptat să-i presteze servicii contra sumei de 130 de lei, însă, fără a-i oferi un bon de plată.

----

La întrebarea despre bonul de plată șoferul a arătat la un aparat fără hârtie în el și a întrebat cu un rânjet strâmb - da ce prost de la noi o să-ți dea bon? Despre alte momente precum muzică rusească dată la maxim, lipsa numerelor galbene care să ateste că transportul este ilicit - tac”, a precizat Diaconu.

Cu un comentariu la acea postare a venit viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Sergiu Bucătaru, care a scris că sesizarea a fost recepționată și echipajele ANTA s-au deplasat la fața locului pentru a verifica activitatea taximetriștilor din regiune.