Peste 1700 de locuri de muncă vacante vor fi expuse pe 12 octombrie la Târgul locurilor de muncă din municipiul Chișinău, ediția a XIII-a. În acest an va avea loc și Târgul on-line al locurilor de muncă accesibil în perioada 12-18 octombrie. Astfel, candidații pot aplica la un post de muncă dorit chiar de acasă, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

Cei care sunt în căutarea unui loc de muncă sunt așteptați pe 12 octombrie, între orele 10.00-15.00, în incinta Centrului de Cultură şi Istorie Militară, municipiul Chișinău, str. Tighina, 47.

La târg și-au anunțat disponibilitatea de a participa 37 de agenți economici, cu circa 1500 locuri de muncă vacante din diverse domenii: comerț, medicină, management, servicii pază și securitate, inginerie, industrie ușoară, etc.

Totodată, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au șansa să obțină informații despre serviciile prestate de agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, despre cele peste 10700 locuri de muncă vacante înregistrate în baza de date a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, dintre care circa 3800 locuri vacante în mun. Chişinău.

Pe de altă parte târgul virtual va fi disponibil pe platforma www.e-angajare.md și întrunește 43 de angajatori cu peste 1700 locuri vacante disponibile. Persoanele care caută un loc de muncă vor avea posibilitatea să trimită direct CV-ul pentru acesta.

Târgul locurilor de muncă oferă oportunități de carieră pentru diferite categorii sociale: persoanele fără un loc de muncă, veterani, persoane angajate, dar care doresc să-şi schimbe locul de muncă, candidaţi cu experienţă profesională, tineri specialişti sau cei care nu deţin o profesie/meserie.

Pe platoul Târgului vor fi amplasate posturi de auto-informare electronică, care vor oferi posibilitatea accesarea gratuită a canalelor de informare despre locurile vacante, gestionate de ANOFM: portalul locurilor de muncă vacante www.angajat.md și platforma Târgului on line www.e-angajare.md.