Cele două dosare în care au fost comasate mai multe cauze penale pe numele fostului șef al Băncii de Economii din Moldova, Grigore Gacikevici, au fost expediate în judecată. În momentul de faţă, fostul președinte al Consiliului de Administrare BEM se află în arest în izolator.

Potrivit șefului Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari cele două dosare penale pe numele fostului șef BEM se află acum la etapa cercetării judecătorești. 

„Am trimis două dosare în instanță. Gacikevici încă se află în arest preventiv. Eu sper ca până în luna noiembrie să fie finalizată cercetarea judecătorească și să fie începute dezbaterile judiciare”, a declarat Morari.  

------------------------ Amintim că pe 22 martie 2017, Grigore Gacikevici a fost reținut din nou într-un nou dosar ce vizează fraudele de la BEM. Gacikevici şi patru angajați din fosta administraţie a băncii sunt acuzați de fraude în administrarea Băncii de Economii. Printre cei care se află pe banca acuzaţilor sunt ex-şeful Direcţiei credite, ex-şeful Direcţiei securitate şi fostul şef al Direcţiei juridice.

Precizăm că fostul președinte al BEM este cercetat penal în cadrul unui alt dosar privind oferirea ilegală a unor credite în valoare de 260 de milioane de lei.