În legătura cu temperaturile joase în perioada rece a anului, precum și riscul înalt de hipotermie a persoanelor fără loc de trai, Primăria municipiului Chișinău anunță despre deschiderea Centrului de găzduire pentru persoanele fără domiciliu stabil, în regim de 24/24 ore, 7 zile pe săptămână.

Potrivit unei dispoziții semnate de primarul interimar, Nistor Grozavu, Centrul va acorda serviciile de găzduire pentru persoanele fără loc de trai în perioada 15 octombrie 2017 – 15 aprilie 2018. Actualmente Centrul activează între orele 20.00 – 8.00 și este amplasat pe strada Haltei 2, în apropierea de Gara Feroviară din Chișinău.

Responsabilii din cadrul Centrului de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil vor asigura în aceste zile amenajarea și dotarea spațiilor corespunzătoare necesităților beneficiarilor admiși. Totodată, colaboratorii din cadrul Direcției generale asistență socială, Direcției Sănătății și Direcției de poliție vor fi responsabili de acordarea a serviciilor specializate.