(UPDATE 13:45) Patru persoane au fost reţinute în cadrul operaţiunii de azi. Este vorba despre un viceministra Finanţelor, Maria Cărăuș, şi de 3 oameni de afaceri. Cu amănunte vom reveni în curând.

Procurorii Anticorupție și ofițerii CNA desfășoară în aceste momente percheziții la Ministerul Finanțelor. Potrivit surselor noastre, perchezițiile se desfășoară în birourile unor reprezentanți ai conducerii, asta după ce la primele ore ale dimineții au avut loc percheziții și la domiciliile lor. Cauza penală în care se desfășoară aceste acțiuni vizează fapte de corupție în trucarea unor licitații de achiziții publice.

Maria Cărăuş a fost numită viceministru al Finanţelor pe data de 3 decembrie 2010. Anterior Cărăuş a deţinut funcţia de şef al Direcţiei generale finanţe a Primăriei Chişinău. Inițial, ea a fost propusă în funcție de Partidul Liberal, apoi a trecut în Partidul Liberal Reformator.

(UPDATE 12:19) Surse ministeriale ne-au spus că perchezițiile se fac în biroul viceministrei Maria Cărăuș.

(UPDATE 13:10) „Ei își fac lucrul lor, iar eu nu sunt vinovată”, a declarat Maria Cărăuș la ieșirea din Ministerul Finanțelor, completând că la percheziții nu s-au găsit probe care să confirme bănuiala procurorilor.

(UPDATE 13:05) Poze Deschide.MD