Un minor în vârstă de 15 ani a fost reținut aseară după ce ar fi omorât o bătrână de 80 de ani, lovind-o cu un obiect metalic în cap. Băiatul a recurs la acest gest după ce a fost prins de bătrână furând nuci din ograda ei.

Procurorul care instrumentează cazul, Anatolie Gârbu, a declarat pentru Deschide.MD că minorul a fost reținut ieri pentru 24 de ore. Azi oamenii legi urmează să solicite arest pentru acesta. Aceeași sursă ne-a mai comunicat că băiatul ar fi solicitat ajutorul unui alt minor de 13 de ani, ca să ducă trupul neînsuflețit al bătrânei în afara satului unde a fost incendiat.

Cei doi fac parte din familii social-vulnerabile, iar minorul de 15 ani locuiește cu mama și cu tatăl vitreg. În acest context, li s-a solicitat celor de la asistență socială să investigheze condiţiile în care a locuit acest băiat. La fel, oamenii legii urmează să verifice dacă minorii au fost implicați și în alte infracțiuni. 

Totodată, procurorul raionului Ungheni, Eduard Florea, a declarat pentru Unghiul că minorii ar fi vrut să fure nuci din gospodăria bătrânei în vârstă de 80 de ani.

„Bătrâna l-ar fi zărit pe băiatul de 15 ani că a intrat în gospodăria sa și ar fi ieșit afară să îi fugărească. Atunci minorul ar fi luat o rangă din fier și ar fi lovit-o", a spus procurorul raionului.

Când a văzut că bătrâna a decedat, ajutat de ceilalți doi minori de 13 ani, ar fi pus femeia de 80 de ani într-un cărucior și ar fi dus-o în pădurea din sat. Acolo i-au dat foc cadavrului.

„Minorii au fost intervievați. Au povestit ce au făcut și e îngrozitor să auzi din gura unui copil cum încerca să incendieze cadavrul, iar acesta nu lua foc. Se amuzau când povesteau", a zis Eduard Florea.

Băiatul de 15 ani, dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 10 ani de puşcărie.