După Hramul Chişinăului, autoritățile au evacuat aproximativ 400 de metri cubi de deșeuri. Informația a fost făcut publică astăzi, în cadrul ședinței Primăriei, de șeful adjunct al Direcţiei locativ-comunale, Igor Munteanu.

Toate aceste deșeuri au fost evacuate, fiind încărcate 28 de autospeciale pe care autoritățile le au în gestiune. 

Viceprimarul Nistor Grozavu a precizat: „Sunt metri cubi și nu tone. Pentru că aud cifre diferite. Ca să înțelegem cu toții: deșeurile nu sunt ca apa: un cub - o tonă. Greutatea este cu totul alta. Este foarte mare ca volum, dar nu înseamnă că avem tot atâtea tone”.

În același context, potrivit Serviciului de presă al Poliției Capitalei, de Hram nu au fost înregistrate încălcări majore. 

Amintim că în Ziua Orașului Chișinău a fost sărbătorită pe 14 octombrie, printr-un program festiv. Seara a culminat cu un concert desfășurat în Piața Marii Adunări Naționale, în cadrul căruia vor evolua Alex Calancea Band, Valy Boghean band, Alternosfera, Catarsis, Frații Advahov, Mihail, renumit pentru piesa „Te ucide ea".

Începând cu data de 13 octombrie, în jurul orei 23.30, a fost sistată circulația transportului pe bd. Ștefan cel Mare, în perimetrul străzilor Maria Cebotari – Ismail, când agenții economici își vor instala tarabele.