O tânără, în vârstă de 15 ani, a decedat sâmbătă, 30 septembrie, în satul Parcani (traseul Tiraspol-Bender), fiind lovită în plin, pe trecerea de pietoni, de o mașină marca „Lexus”, la volanul căreia s-ar fi aflat o rudă apropiată a unui conducător al concernului Sheriff.

Potrivit internauților din stânga Nistrului, la câteva minute după incident, la fața locului a apărut poliția și câteva mașini fără numere de înmatriculare, în care a fost urcat conducătorul Lexus-ului și evacuat de la locul accidentului, nu înainte de a fi scoase numerele de înmatriculare de la mașina care a lovit tânăra. Toate astea s-au întâmplat sub ochii polițiștilor din regiune. Internauții transnistreni s-au revoltat pe rețelele de socializare în legătură cu această întâmplare, dând în vileag numele conducătorului autoturismului.

De remarcat este faptul că presa transnistreană a prezentat foarte vag și superficial această noutate, fără să pomenească careva detalii despre conducătorul Lexus-ului cum ar fi: dacă șoferul a fost reținut, care sunt rezultate testului de alcoolemiei sau anti-drog. Ba dimpotrivă, televiziunile din stânga Nistrului sâmbătă, începând cu ora 14:00, au lansat pe ecrane benzi cu informație în care poliția îndemna toți șoferii care la momentul accidentului erau în apropiere și au surprins momentul, să prezinte camerele video auto.

Însă presa transnistreană n-a putut „să astupe gura” internauților revoltați. La scurt timp după accidentul soldat cu moartea fetei de 15 ani, internauții, în baza celor relatate de către persoanele prezente la fața locului, au descoperit cine era la volanul mașinii implicate în accident.

La volanul Lexus-ului, în timpul accidentul se afla o rudă foarte apropiată a unui conducător a concernului Sheriff, care controlează în Transnistria practic tot.

 „Este vorba despre Șkilniuk Irina – soția șefului așa-zisului departament vamal privind contrabanda și nora deputatului din Sovietul Suprem de la Tiraspol, care este și șeful adjunct al directorului general al concernului Sheriff, Profiri Șkilniuk, notează un internaut transnistrean, adăugând că „informația a fost primită de la oameni, care cunosc mașina și stăpâna ei, adică Irina Șkilniuk și de la persoanele care au văzut-o pe aceasta la locul accidentului împreună cu prietenile sale”.

Detaliile privind identitatea conducătorului au fost făcute publice pe rețelele de socializare de mai mulți internauți. Inclusiv, internauții au observat că la puțin timp după accident, contul de Instagram a Irinei Șkilniuk, a fost șters. Însă intrumentele Google au memorat poze și alte date ale Irinei.

Este bine cunoscut faptul că liderul regiunii separatiste, Vadim Krasnoselski, care este de fapt exponentul afaceriștilor care dețin concernul „Sheriff”, până a deveni „președinte”, a condus așa-numitul minister de interne din regiunea separatistă. Prin urmare internauții fac aluzie că „mână pe mână se spală”, iar pentru moartea elevei nu va fi tras la răspundere nimeni.

Transnistrenii au lansat și o petiție online în sensul pedepsirii conform Legii pe cei vinovați de moarte fetei. Iar astăzi a avut loc și un marș auto în regiune, precum și un protest la sediul central al poliției. În jurul orei 13:00, un grup mare de oameni s-au adunat la locul accidentului să-și manifeste indignarea.  

Aici puteți găsi profilul de pe rețeaua de socializare „Odnoklassniki.ru”, a adolescentei decedate.