Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP), Gheorghe Cavcaliuc declară venituri de peste 800 000 lei pentru anul 2016, provenite din salariu, de pe urma vânzării unui automobil, dar și din anumite remitențe de peste hotare.

Potrivit Declarației sale de avere, Cavcaliuc a primit anult trecut 139 649 lei din salariu, 9 995 de euro - de peste hotare, prin intermediul Money Gram, iar 520 000 lei i-a luat în urma vânzării unui automobil de model Mercedes E 200 CDI. 

Adjunctul IGP mai are un lot de pământ de 12 ari, pe care l-a estimat la 304 lei, și încă un teren de 10 ari, neevaluat. 

Cavcaliuc mai scrie că deține „o căsuță sezonieră” de 179,9 de metri pătrați, al cărei valoare ajunge la 228 982 lei. Raportat la cursul BNM de astăzi, prețul este în jur de 11 000 euro.

Potrivit unui ordin al Agenției Relații Funciare și Cadastru, care se referă la evaluarea loturilor pomicole, „căsuță sezonieră” ar însemna o construcție temporară. 

Crime Moldova, însă a scris anterior că această „căsuța sezonieră” - cu demisol şi mansardă - a lui Cavcaliuc este trecută în Registrul bunurilor imobiliare drept „căsuţă de vacanţă”. Gospodăria colonelului este înfrumuseţată de o mică livadă, de un teren de joacă cu scrâncioburi şi piscină. În ogradă pot fi văzuţi muncitori în salopete, care îngrijesc de gospodărie. 

În 2015, adjunctului IGP a declarat presei că această casă este cu trei camere și că a fost construită de-a lungul mai multor ani din economiile sale și cele provenite vânzarea mai multor automobile.  

Vezi mai jos declarația integrală de avere: