În timpul reținerii jurnalistei de la cotidianul rus „Komsomoliskaia Pravda”, Daria Aslamova, la Aeroportul Internațional Chișinău, ziarista „a uitat” limba rusă, declarând reprezentanților Poliției de Frontieră (PF) că nu înțelege despre ce este întrebată. Acest lucru poate fi observat din secvențele video, publicate de PublikaTV.

În video se vede cum ofițerii PF se apropie de Aslamova și o roagă, în limba rusă, să-și confirme identitatea, la care ziarista solicită să-i fie adresate întrebările în limba engleză.

Nu vorbiți rusa?”, o întreabă polițiștii moldoveni în limba rusă.

Eu nu vorbesc rusa!”, le răspunde Aslamova în engleză.

Ulterior, după ce a fost chemată trăducătoarea, ziarista a declarat că a venit în Republica Moldova în vizită la un prieten și va sta două zile.

De precizat că din materialele publicate nu se vede acel „comportament agresiv” despre care Aslamova a acuzat ofițerii Poliției de Frontieră.

----Amintim că autoritățile moldovenești au refuzat ieri intrarea în R.Moldova a jurnalistei Daria Aslamova care urma să-l intervieveze pe Igor Dodon. După ce a făcut cale-întoarsă, ea a lansat mai multe declarații mincinoase în paginile cotidianului „Komsomolskaia Pravda” cu privire la incidentul de pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Ea a pretins că ar fi fost agresată de către polițiștii de frontieră, chiar dacă le-a comunicat scopul vizitei, inclusiv faptul că a fost invitată de președintele țării în vederea unui interviu.