Daria Aslamova, jurnalistă de la publicaţia rusă Komsomolskaia Pravda, care urmă să-l intervieveze pe preşedintele moldovean Igor Dodon, a fost oprită pe Aeroportul din Chişinău, fiind nevoită să plece înapoi în Rusia, via Bucureşti, informează agenţia de ştiri TASS.

Publicaţia rusă a comunicat marţi că autorităţile de la Chişinău nu au oferit un motiv pentru interzicerea accesului jurnalistei în Republica Moldova.

„Nu ştiu de ce Daria Aslamova a primit interdicţia de a intra în Moldova. Aveam un acord cu ea. Urma să-i acord un interviu. Voi clarifica situaţia”, a declarat preşedintele Dodon pentru Komsomolskaia Pravda.

Aslamova a fost nevoită să ia un avion spre Bucureşti, de unde ar urma să plece înapoi în Rusia.

Jurnalista a declarat că regretă acţiunile agenţilor Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova, care au refuzat să-o ofere o explicaţie scrisă pentru refuzul de a îi permite intrarea în ţară.

Serviciul de presă a Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova a comunicat că Aslamova nu a primit dreptul de a intra în ţară, „întrucât scopul vizitei nu a fost indicat”, precizând că „nu este vorba de o interdicţie”.

Anterior, autorităţile moldovene au oprit intrarea în ţară mai multor jurnalişti, figuri publice şi politologi ruşi.

În luna iulie, deputatul rus Pavel Şperov şi un grup de artişti care urmau să meargă în regiunea separatistă moldoveană Transnistria pentru festivităţi organizate la 25 de ani de la începerea operaţiunii ruse de menţinere a păcii au fost opriţi pe Aeroportul din Chişinău şi au plecat înapoi în Rusia.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost declarat persona non grata în Republica Moldova, în luna august, după ce acesta a făcut o serie întreagă de declaraţii şi comentarii publice considerate de Guvernul de la Chişinău drept denigratoare şi ofensatore la adresa Republicii Moldova.

Sursa: Mediafax