(UPDATE 08:35) Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. El a refuzat să dea alte detalii invocând că în scurt timp va fi remis un comunicat de presă.

Președintele raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, ar fi fost reținut în această seară pe Aeroportul Internațional Chișinău. Informația ne-a fost oferită de surse din cadrul poliției de frontieră care spun că operațiunea ar fi fost desfășurată sub conducerea procurorilor anticorupție. Am încercat să aflăm detalii, însă de la PA nimeni nu ne-a răspuns la telefon.

Tot în spiritul informațiilor neconfirmate, ni s-a mai comunicat că Policinschi ar fi fost citat astăzi la PA. Neprezentarea lui i-ar fi făcut pe procurorii anticorupție să meargă la el acasă unde ar fi aflat că acesta se află la aeroport. 

Potrivit unui articol publicat pe moldovacurata.md, Policinschi ales pentru a patra oară în funcția de președinte al raionului Dubăsari, ar fi angajat-o la Consiliul Raional pe fiica sa, Ana, în funcția de specialist pe probleme juridice. Deși recunoaște că a semnat dispoziția de angajare, Policinschi susține că această situație nu reprezintă un conflict de interese. De asemenea, președintele raionului Dubăsari este cercetat penal într-un dosar deschis de procurori pentru neglijență în serviciu. Dosarul vizează gestionarea frauduloasă a banilor raionului în anul 2011 și a fost deschis în baza unui raport al Curții de Conturi (CC).

După alegerile generale din 2015, Policinschi a fost ales pentru a patra oara președinte al raionului Dubăsari. Pentru candidatura lui  au votat 17 consilieri PD și PCRM. În ultima perioada mai mulți politicieni ne-au spus că, deși este comunist, acesta ar „cocheta” politic cu Partidul Socialiștilor. 

Potrivit CV-lui de pe site-ul raionului Dubăsări acesta ar  fi deținător al Crucii „Pentru Merit" clasa II și al Ordinului „Gloria Muncii".