Autoritățile publice centrale și locale au solicitat peste 9,4 milioane de lei din Fondul de intervenție al Guvernului pentru lichidarea consecințelor ninsorilor din luna aprilie și a calamităților din 26 iunie, anul curent. Ministerul a avizat un proiect de hotărâre pentru alocarea acestor resurse, urmând să fie aprobat de Guvern, anunță șefa Serviciului comunicare al Ministerului Finanțelor, Nadejda Bălan, transmite IPN.

Ofițerul de presă al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Liliana Pușcașu, a declarat pentru IPN că printre autoritățile care au solicitat susținere financiară pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale sunt: Primăria Cimișlia, Primăria Drochia, Consiliul raional Ungheni, dar și instituții de stat care au participat la lichidarea consecințelor intemperiilor.

În conturile Ministerului Finanțelor s-au acumulat din donații peste 9 milioane de lei. Cetățenii pot dona și urmări în regim online procesul de acumulare a ajutoarelor pentru lichidarea consecințelor ninsorilor din aprilie, pe site-ul Ministerului Finanțelor.