În Chișinău crește numărul cazurilor de infecții virale acute. Săptămâna trecută s-a înregistrat o majorare cu aproximativ 500 de cazuri (sau 25 la sută) față de săptămâna anterioară, a anunțat şefa Centrului de Sănătate Publică din municipiul Chişinău, Luminița Suveică.

Săptămâna trecută au fost înregistrați 1 193 de copii și 573 de maturi afectați de viroze. Sursa citată a declarat astăzi că săptămâna trecută s-a atestat un număr mare de absențe în instituțiile de învățământ: câte aproximativ 1300 în grădinițe, 2500 în școli și peste 5500 în licee, fapt ce denotă că nu toți bolnavii apelează la medic.

În cazul a 920 de copii, infecțiile virale au dat complicații, cum ar fi pneumoniile și bronșitele; ei au fost internați în spitalele din capitală până la 23 septembrie curent.

Luminița Suveică a lansat un apel către părinți să nu-și ducă minorii în instituțiile de învățământ, dacă aceștia sunt bolnavi, pentru a evita alte îmbolnăviri, și să meargă la medicul de familie, care să prescrie un tratament corespunzător.