Satul Sadova din raionul Călărași, localitatea de baștină a președintelui Igor Dodon, a semnat vineri, 22 septembrie, un acord de înfrățire cu comuna Cuza-Vodă din județul Călărați, România.

Potrivit argumentpress.ro, acordul a fost semnat de primarul Sadovei, Vladimir Susarenco și omologul său, primarul comunei Cuza-Vodă, Marius Cojocaru.

La eveniment au fost prezenți cosilieri locali și unioniști din cele două comune, Ionescu Auraș din Călărași România și Vasile Curmei din Călărași Republica Moldova.

Primarul Marius Cojocaru și Vladimir Susarenco au prezentat comunele lor și au povestit întâmplările care au dus la această înfrățire.

Potrivit sursei citate, tot mai multe localităţi de pe ambele maluri ale Prutului încheie acorduri de înfrăţire cu scopul de a realiza în comun proiecte sociale şi de a apropia oamenii de pe cele două maluri ale Prutului.

Iniţiatorii acţiunilor de înfrăţire îşi propun să folosească la maximum potenţialul unei ordonanţe de urgenţă care le oferă dreptul autorităţilor locale din România să finanţeze proiecte comune cu localităţi din Basarabia.

Județul Călărași din România are mai multe localități înfrățite cu cele din Republica Moldova, municipiul Călărași înfrățit cu orașul Călărași, comuna Jegălia cu satul Nișcani și comuna Vîlcelele cu satul Calfa.

sursa: argumentpress.ro