Doi minori de 14 și 15 ani din s. Neculaeuca, raionul Orhei, dați dispăruți pe 18 septembrie, au fost reținuți în această noapte de polițiștii de frontieră în timp ce intenționau să treacă clandestin frontiera de stat.

După ce a fost dată alerta cu privire la dispariția minorilor, Inspectoratul de Poliție Cahul a solicitat ajutorul polițiștilor de frontieră spre a interveni în zona de competență pentru depistarea minorilor, ultimii fiind văzuți de locuitorii satului Crihana Veche în timp ce înaintau spre linia de frontieră.

Ofițerii de investigație şi inspectorii secţiilor de poliţie de frontieră Cahul și Gotești au acționat în regiunea unde au fost văzute ultima data persoanele în cauză. Cu ajutorul autospecialei cu termovizor pe timp de noapte, a fost posibilă depistarea și monitorizarea acțiunilor minorilor, cu vădită intenţie de a trece ilegal frontiera de stat. Deși persoanele s-au dispersat în momentul reținerii, polițiștii de frontieră au reușit să-i prindă.

S-a constatat că sunt cetățeni moldoveni, de 14 și 15 ani, ambii din Neculaeuca, Orhei. Minorii a declarat că au încercat să fugă de părinții tutelari, care îi maltratau.

Cazul a fost transmis Inspectoratului de Poliție Orhei în vederea continuării cercetărilor.