42 de studenți din instituţiile de învăţământ superior şi 20 de elevi din instituţiile de învăţământ profesional tehnic post-secundar vor beneficia de burse de merit în anul de studii 2017-2018, conform listei aprobate în ședința de astăzi a Guvernului, se spune într-un comunicat de presă.

Bursele sunt oferite în scopul susţinerii performanţelor academice ale tinerilor și creşterii atractivităţii învăţământului superior şi profesional tehnic din ţară.

Astfel, 12 studenți din instituțiile de învățământ superior vor primi Bursa Republicii, în valoare de 1385 de lei, iar 30 de studenți vor beneficia de Bursa Guvernului, în sumă de 1155 de lei. Totodată, 20 de Burse Gaudeamus, în mărime de 840 de lei fiecare, vor fi acordate elevilor din instituțiile de învățământ profesional tehnic.

Listele candidaţilor la bursele de merit au fost aprobate în cadrul senatelor instituţiilor de învăţământ superior şi al consiliilor profesorale ale instituţiilor de învăţământ profesional tehnic post-secundar, câștigătorii fiind selectaţi în baza unor criterii precum: media notelor, activităţile educaţionale, culturale, sportive, CV, publicaţiile şi scrisorile de recomandare.

Achitarea burselor se va efectua de către fiecare instituţie de învăţământ în limitele alocaţiilor bugetare aprobate în acest scop.