Şeful Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Auto din Moldova, Grigore BERNAVSCHI, a fost reţinut în această dimineaţă de Procuratura municipiului Chişinău, în cooperare cu Direcția Operațiuni Speciale (DOS). Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de procurorul capitalei, Ștefan Șaptefraț. Reținerea a avut loc într-un dosar pornit pe abuz în serviciu. Sursele Deschide.MD spun că au loc 15 percheziții la domiciliul, biroul lui Bernavschi precum și la mai mulți agenți economici.

-- Amintim că, recent în cadrul unei conferințe de presă organizată de avocatul și membrii asociației AITA, Grigori Bernavschi ar fi fost acuzat că ar fi folosit metode barbare pentru a-l scoate pe actualul președinte AITA, ales prin votul majoritar la adunarea generală a asociației, din incinta instituției.

40 din cei 51 de consilieri ai Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Auto din Moldova, care au votat pentru demiterea lui Grigore Bernavschi, spuneau că au depus o plângere la Procurata Generală pentru soluționarea problemei.

Grigore Bernavschia respins toate acuzațiile. Mai mult decât atât, acesta declara că adunarea generală a membrilor consiliului în care a fost votată realegerea președintelui a fost falsificată, iar acest lucru a fost demonstrat de el prin instanța de judecată.

Știre se actualizează...

Foto: deschide.MD