Pretinsele forțe armate din Transnistria au desfășurat exerciții militare de respingere a unui atac asupra graniței transnistrene. Forțale armate transnistrene au fost puse în stare de alertă miercuri, 12 octombrie.

Militarii s-au echipat și înarmat foarte rapid și au transportat tehnica și armele într-o zonă indicată prealabil, unde au fost organizate puncte de primire a personalului și tehnicii.

Noile exerciții se vor desfășura în trei etape. Una dintre etape presupune pregătirea de luptă a unităților militare. Șeful statului major al forțelor armate, Serghei Gherasiutenko, a executat controlul exercițiilor.

La această etapă a exercițiilor, militarii transnistreni au folosit armele în dotare: automatele AK-74, grenade, dar și cu alte tipuri de armament. În special, aceștia s-au antrenat asupra dezasamblării și asamblării automatelor. La fel, militarii transnistreni au urmat și un curs de acordare a ajutorului medical răniților: bandajarea și transportarea pe targă.

În cadrul exercițiilor inginerești, personalul militar a realizat niște machete de mine și a exersat escaladarea obstacolelor minate. Militarii s-au mai antrenat să urce și să coboare dintr-un transport blindat.

Exercițiile vor mai continua câteva zile, timp în care trupele transnistrene vor îndeplini o serie de sarcini de formare pentru luptă.